ontwerpend leren

in de klas

 
 
 

Kunstenaar

Meer suggesties voor activiteiten bij het boek ‘Dit is voor jou’ van Sanne te Loo:

  • Laat de kinderen bijzondere ‘kwasten’ maken om mee te schilderen. Bijvoorbeeld van takken, sponsen, tandenborstels of afwasborstels. Of gebruik een wasknijper waar je touw, stof, veren of papier tussen knijpt. Probeer de kwasten daarna uit! 
  • Gebruik dobbelstenen om kunst te maken. Neem een kleurendobbelsteen en vormendobbelsteen (of maak zelf). Laat de kinderen de dobbelstenen gooien en de gegooide combinatie toevoegen aan hun tekening of schilderij. Voeg voor extra uitdaging een dobbelsteen met patronen toe.
  • Kunst vind je niet alleen in musea. Je vindt het ook gewoon op straat of in de natuur. Dat noemen we street art of land art. Zo zijn er kunstenaars die met mozaïek of lego barsten in de stoep of muur opvullen en kunstenaars die van regenpijpen of afvalbakken iets moois maken. Andere kunstenaars maken kunst met bladeren, stenen of zand. En heb je weleens een happy stone gevonden? Dat zijn beschilderde stenen, die worden neergelegd voor anderen om te vinden. Kijk naar wat voorbeelden met de kinderen en ga zelf aan de slag met maken van dit soort kunst.