ontwerpend leren

in de klas

 
 
 

Hoera

Hoe vier je een verjaardag in tijden van corona? Bezorg je beste vriend(in), je broer of zus, je (groot)ouders of jezelf een onvergetelijke verjaardag!

Ontwerp (en maak) speciaal voor de jarige een super persoonlijk en uniek taartje. Ontwerp je mee? Natuurlijk ook super leuk om te doen als we weer corona-vrij zijn!

  • Download hier de ontwerpactiviteit voor kinderen van 3-7 jaar
  • Download hier de ontwerpactiviteit voor kinderen van 8-15 jaar

   

Waarom krijg je een verjaardagstaart als je jarig bent? 
Daarvoor moeten we terug naar Duitsland aan het eind van de 18e eeuw. Hoewel verjaardagen al eerder gevierd werden op de wereld, zijn ze daar rond die tijd verjaardagen speciaal voor kinderen gaan vieren. Mét een verjaardagstaart en kaarsjes. Een kaarsje voor elk jaar dat je leefde én eentje extra als symbool voor de hoop dat je nog zeker een jaar langer zou leven.

75 kaarsjes én eentje extra
Ontwerpen in de klas (5 kaarsjes én eentje extra) heeft voor deze ontwerpactiviteit samengewerkt met Kinderopvang 2Samen (maar liefst 75 kaarsjes én eentje extra). Samen willen we kinderen stimuleren om te verzinnen, maken, proberen en ontdekken. En ze zo de kans geven om zich te ontwikkelen tot creatieve denkers en probleemoplossers. De ontwerpactiviteit is geïnspireerd op het prentenboek Wie blaast alle wortels uit? van Elle van Lieshout en Erik van Os, dat 2Samen speciaal ter ere van haar 75-jarige verjaardag heeft getrakteerd.

     

Unieke samenwerking
Pedagogisch medewerkers van 2Samen leren via workshops van Ontwerpen in de klas hoe ze creativiteit en probleemoplossend denken bij kinderen kunnen stimuleren. Samen ontwikkelen de pedagogisch medewerkers en ontwerpexperts van Ontwerpen in de klas verschillende mooie ontwerpactiviteiten, die meteen bij 2Samen in te zetten zijn. Zoals eerder dit jaar deze ontwerpactiviteit bij prentenboek van het jaar 2020 Moppereend. Ook heel passend in deze tijd van corona, waarin iedereen zich weleens even mopperig voelt. Kinderen ontwerpen iets waar je blij van wordt als je je mopperig voelt.  

Ontwerp je met ons mee?
Doe nu ook thuis met ons mee! Als je kinderen op weg helpt, dan is het onze ervaring dat ze een flinke tijd zelfstandig en enthousiast aan de slag gaan.

Deel je verjaardagstaart via #ontwerpenindeklas
Volg ons op Instagram, Facebook of LinkedIn om regelmatig nieuwe tips te ontvangen!